Hur lägger jag till ett eget livsmedel?

Saknar du ett livsmedel kan du i de flesta fall välja ett motsvarande i våra listor, men du kan även lägga till egna.

Näringsvärden för ett livsmedel hittar du på de flesta förpackningar och även på många producenters hemsidor.

Så här lägger du till ett eget livsmedel:

1. Logga in på Viktklubb.se och gå till fliken Mat och välj Eget i vänsterspalten.
2. Klicka på Skapa livsmedel
3. Lägg in namn och näringsvärden (kalorier, kolhydrater, fett och protein per 100 gram) för ditt livsmedel.
4. Glöm inte att klicka på Spara.

För att kunna lägga in ditt livsmedel i olika volymmått (ml, cl, dl, l) måste du även ange hur många gram som motsvarar en milliliter av ditt livsmedel. Hoppar du över denna ruta kommer du att bara att kunna lägga in det med olika viktenheter.
För att räkna ut gram per milliliter av ditt livsmedel kan det vara enklare att väga en deciliter av det och sedan dela den vikt du får fram med 100.
Man kan lite förenklat säga att ett gram av alla flytande livsmedel motsvarar en milliliter.
Väljer du Annan som enhet kan du lägga in mått så som portion, styck, glas eller tallrik.
Då ska du även ange hur många gram som motsvarar din valda enhet.

Vill du gå in och ändra i ett eget livsmedel återfinner du under fliken Mat och Eget. Klicka på livsmedelsnamnet och därefter på Redigera livsmedel.

Vill du ta bort ett eget livsmedel klickar du istället på Radera livsmedel. Tänk på att det då även försvinner ur din dagbok de dagar du använt detta livsmedel.