Windows 8 och Chrome

Upplever du problem med Viktklubb?
Om du har Windows 8/8.1 och använder Google Chrome kan du uppleva att vissa delar av tjänsten inte fungerar som de ska, t ex dra och släpp när du skapar recept. Här nedan ser du en tillfällig lösning på problemet.

Problemet uppstår när man har en dator som har Windows 8/8.1 med eller utan touchskärm, samt använder webbläsaren Google Chrome. Detta problem uppstår dock inte för alla så därför har problemet varit svårt att felsöka. Vi har lyckats fixa delar i problemet, men tyvärr inte hela.

VIKTIG INFORMATION: Denna lösning inaktiverar touchinteraktionen i hela Google Chrome, och därför (om du har touchskärm) kommer du inte att kunna använda fingrarna på skärmen för att navigera på webbsidor när du använder webbläsaren. Du får således använda enbart mus eller musplatta för att navigera runt i webbläsaren. Touch fungerar precis som vanligt i övriga program på datorn, så detta gäller bara Google Chrome.
Önskas inte denna fix på problemet, så är den enda lösningen att använda en annan webbläsare, t.ex. Firefox eller Internet Explorer, för att använda Viktklubb.

Hur man stänger av touch i Google Chrome (se även bild):
1) Öppna en ny flik i Google Chrome
2) I adressfältet, skriv (utan citationstecken) “Chrome://flags"
3) Tryck ctrl + f för att få upp ett sökfält på sidan (syns uppe i övre högra hörnet som en liten flik)
4) I sökfältet, skriv “touch"
5) Kontrollera att den hittat “Enable touch events, Mac, Windows, Linux, Chrome OS”.
6) Ändra från “Default” / “Automatisk” till “Disable” / "Inaktivera"
7) Starta om webbläsaren

Nu ska Viktklubb fungera som vanligt i användande av mus och musplatta. För att aktivera touch igen, följ samma anvisningar som ovan men byt tillbaka till automatisk. Då kommer dock delar av Viktklubb återigen inte fungera, om vi inte har lyckats lösa problemet.

Lycka till!

Hälsningar,
Nina, QA Viktklubb