Hur använder jag loggboken?

SÖK & LOGGA VANLIGA VAL

• Öppna sidan för att logga Frukost med den runda måltidsknappen.
  • Sök efter en matvara i sökfältet. Du kan välja att se recept och matvaror samtidigt eller var för sig.
  • Välj matvara ur sökresultatet. Här kan du ändra mängd och enhet.
  • Lägg till matvaran. Den sparas i din loggbok.
  • Dina vanliga val bland matvaror och recept hamnar i en lista. Därifrån kan du snabbt välja sånt du ofta äter utan att söka först.
  • När du loggat klart stänger du loggningssidan. Kaloribågen fylls på med de saker du lagt till.

LOGGA FAVORIT

• Du kan också öppna sidan för att logga under varje måltid i listan i loggboken.
  • Välj tabben för Favoriter istället för Dina vanliga val. Här finns alla matvaror och recept du lagt till som favorit, på webben och i appen.
  • Du tar bort och lägger till favoriter genom att trycka på hjärtat i övre högra hörnet av en matvara eller recepts sida.

LOGGA PLANERAD MENY

• Viktklubb föreslår en kaloriberäknad meny åt dig, varje dag och för varje måltid. Öppna sidan för att logga Lunch för att hitta den.
  • Tips: Om du planerat din meny själv på webben syns den här istället!
  • Du kan klicka ur matvaror du inte ätit och gå in på enskilda varor för att ändra mängd och enhet om det inte blev exakt enligt plan.
  • När du lägger till menyn loggas alla matvaror och recept som ingår på en gång.

SNABBLOGGA

• Om du inte riktigt vet vad maten du ätit innehåller eller om du vet energiinnehållet men inte hittar varan i databasen kan du snabblogga. Det är bättre än att inte logga alls!
  • Fyll i den uppskattade mängden kalorier du ätit och druckit.
  • Du kan själv välja ett namn för att minnas vad det var du åt.

KOPIERA MÅLTID

• Åt du en måltid nyligen och ska äta den nu igen? Tryck på bakåtpilen i övre vänstra hörnet tills du hittar dagen du åt måltiden på.
  • Skrolla ner till måltidslistan och välj kopiera.
  • Välj dag och måltidstyp att kopiera till.
  • Du kan också ta bort eller ändra mängd i listan innan du sparar måltiden.
  • Tryck på knappen för att spara. Alla matvaror och receptportioner sparas på en gång till den valda dagen i loggboken.

ÄNDRA & TA BORT LOGGAD VARA

• Välj den loggade matvaran i måltidslistan i loggboken.
  • Du kan ändra enhet och mängd eller ta bort matvaran.
  • Tips för iPhone: Du kan även svepa med fingret över den loggade varan för att radera den direkt i listan.

OLIKA SÄTT ATT BYTA DAG

• Tryck på pilarna i övre hörnen.
  • Svep med fingret över skärmen för att bläddra mellan dagar.
  • Tryck på kalendern i övre menyn och välj dag. Den grå cirkeln markerar vilken dag du visar just nu och den blå cirkeln dagens datum.

Fler instruktioner och tips hittar du här (för dig som medlem)  >>