Logga din träning automatiskt

Nu kan du registrera alla dina träningspass automatiskt i din loggbok.
Lösningen är apparna Apple Hälsa och Google Fitness.
Nedan förklarar vi mer.

Tidigare har alla träningspass behövt synkas manuellt mellan Viktklubbsappen och träningsapparna Runkeeper och Strava. Nu har vi istället kopplat ihop vår app med Apple Hälsa (för iPhone) och Google Fitness (för Android). De kan nämligen hämta in data från nästan vilka andra hälsoappar som helst, så att dina aktiviteter läggs till i din loggbok i Viktklubb automatiskt (OBS! Gäller endast i mobilen).

Du väljer själv vilka aktiviteter som ska räknas som träningspass, men i de flesta träningsappar finns allt från promenader och löpning, till cykling och yoga. Dina intjänade träningskalorier påverkar inte din dagliga kaloribalans i Viktklubbsappen. Och såvida du inte tränar väldigt mycket och ofta rekommenderar vi inte heller att du “äter upp dem”.

Så kommer du igång
* Om du har en iPhone
Då ska du koppla ihop din Viktklubbsapp med Apple Hälsa. Den finns förinstallerad i din mobiltelefon. Se till att du har startat upp den minst en gång innan du går vidare.

* Om du har en Android
Då ska du koppla ihop din Viktklubbsapp med Google Fit. Ladda ner den från Play Store och starta sedan upp den i din telefon.

Du kan koppla ihop Apple Hälsa och Google Fit med nästan vilken träningsapp som helst. Såhär, till exempel:

1. Öppna Google Fit.
2. Gå till din profil.
3. Klicka på Inställningar (kugghjulet uppe till höger).
4. Välj “Hantera anslutna appar”.
5. Klicka på Apple Health.
6. Välj “Connect to health”.
7. Följ anvisningarna i telefonen.

* Om du redan använder Runkeeper eller Strava i din Viktklubbsapp
Då behöver du se till att de istället kopplas ihop med Apple Hälsa eller Google Fit.

Såhär, till exempel:

1. Öppna Runkeeper.
2. Gå till Din profil.
3. Klicka på Inställningar (kugghjulet uppe till höger).
4. Välj “Apps, Services and Devices”.
5. Klicka på Apple Health.
6. Välj “Connect to Health”.
7. Följ anvisningarna i telefonen.

Privacy: Väljer du att börja använda denna funktion kommer vi att be om att få läsa data från din Viktklubbsapp. Vi kommer däremot inte att lagra eller föra vidare någon information.

Nyttiga länkar:

Google Fitness support

Apple Hälsa Support