Logga träning automatiskt - FAQ

Så kommer du igång

STEG 1. Om du redan använder Runkeeper eller Strava i din Viktklubbsapp
(Om inte går du vidare till steg 2.)

Använder du redan Runkeeper eller Strava i din Viktklubbsapp behöver du först se till att koppla ihop dem med Apple Hälsa eller Google Fit. Så här:

1. Öppna Runkeeper.
2. Gå till Din profil.
3. Klicka på Inställningar (kugghjulet uppe till höger).
4. Välj “Appar, tjänster och enheter”.
5. Klicka på Apple Health (för iPhone) och Google Fit (för Android).
6. Välj “Anslut till Health”.
7. Följ anvisningarna i telefonen.

Nu behöver du koppla ihop din Viktklubbsapp med Apple Hälsa eller Google Fit (se steg 2).

STEG 2. Koppla ihop din Viktklubbsapp med Apple Hälsa/Google Fit
* Om du har en iPhone
Då ska du koppla ihop din Viktklubbsapp med Apple Hälsa. Den finns förinstallerad i din mobiltelefon. Se till att du har startat upp den minst en gång innan du går vidare.

* Om du har en Android
Då ska du koppla ihop din Viktklubbsapp med Google Fit. Ladda ner den från Play Store och starta sedan upp den i din telefon.

Du kan nu koppla ihop Apple Hälsa och Google Fit med nästan vilken träningsapp som helst. Så här till exempel:

1. Öppna Google Fit.
2. Gå till din profil.
3. Klicka på Inställningar (kugghjulet uppe till höger).
4. Välj “Hantera anslutna appar”.
5. Klicka på Apple Hälsa.
6. Välj “Anslut till Health”.
7. Följ anvisningarna i telefonen.

Privacy: Väljer du att börja använda denna funktion kommer vi att be om att få läsa data från din Viktklubbsapp. Vi kommer däremot inte att lagra eller föra vidare någon information.

Hur gör jag om jag vill ta bort den automatiska loggningen av aktivitet?

För att  ta bort en koppling till Viktklubb-appen behöver du gå till Apple Hälsa / Google Fit och hantera app-inställningar där.

Läs mer om Apple Hälsa här och Google Fit här.

Kommer Viktklubb lämna ut min data om jag kopplar upp med Apple Hälsa eller Google Fit?

Nej,  Viktklubb-appen läser bara aktivitetsinformation från genomförda träningar som loggats till dessa Apple Hälsa eller Google Fit.

Jag har redan kopplat ihop mig med Strava eller Runkeeper, behöver jag göra något då?

Ja, du behöver 1) se till att Strava eller Runkeeper istället kopplas ihop med Apple Hälsa eller Google Fit och 2) koppla ihop Viktklubb-appen med denna. Detta kan du göra  från loggboken i Viktklubb-appen.

Kommer tränade/ brända kalorier att påverka mitt dagliga kaloriintag i appen?

Svar på denna fråga från Josefine Jonasson:

Du varken behöver eller bör äta upp de extra kalorier du får från din träning.

Tränar du mycket och intensivt och känner att du behöver lite mer kalorier för att orka kan det vara en idé att äta en del av dina träningskalorier. Börja med 100-200 kcal men inte mer än så. Läs mer från vår  expert Josefine Jonasson här